Een BMW importeren: waarom een slim idee?

Een BMW importeren is voor de meesten onder ons de beste en slimste manier om één van deze prestigieuze auto’s te bemachtigen. Er zijn uiteraard autohandelaren die BMW’s verkopen in Nederland. Als je echter op zoek bent naar de beste deal, dan loont het om naar het buitenland te wijken.

Met name Duitsland is een goede keuze voor het zoeken naar een BMW om te importeren. Dat is overigens geen verrassing. Allereerst is BMW een Duits merk. Merken zijn in eigen land minder duur. Bovendien zijn de kosten van een auto in Duitsland, vergeleken met Nederland, vanwege het aanbod goedkoper.

Uitgelicht: Auto importeren Duitsland | Easyimport.nl

BMW handelaren in Nederland verdienen goed aan de voordelen die het importeren van een auto uit buitenland heeft. De vraag die dan ook rijst, is waarom niet zelf de BMW importeren?

Voordelen van BMW importeren uit Duitsland

Het importeren van een BMW uit Duitsland heeft een hoop voordelen ten opzichte van het kopen van een BMW in Nederland. Niet voor niets importeren Nederlandse autohandelaren massaal auto’s uit Duitsland.

In Duitsland betaal je in veel gevallen, na aftrek van de BPM en importkosten, 20% tot 30% minder voor hetzelfde model dan in Nederland.

Een ander voordeel is dat Duitse handelaren een langere garantie periode aanbieden. Tegenwoordig is deze garantie vrijwel altijd geldig binnen Europa. Dit houdt in dat je bij problemen terecht kunt bij een Nederlandse BMW garage.

Tip: Gratis BPM berekening | Easyimport.nl

Daarnaast profiteer je als Nederlandse klant van een Duitse handelaar van de Duitse wetgeving, welke strenger is. Duitse handelaren zijn verplicht om eerdere schade aan de auto van te voren aan te melden. De auto’s worden ook beter onderhouden.

Conclusie

Deze voordelen en andere pluspunten zorgen er, samen met de lagere BPM, voor dat het zeker de moeite waard kan zijn om over de grens te zoeken naar jouw eerste BMW.