Hoe krijg je de goedkoopste autoverzekering? 5 tips voor goedkopere autoverzekeringen

De fout die de meeste automobilisten maken, is dat ze niet op zoek zijn naar de beste premie en simpelweg de offerte van een verzekeraar accepteren, die waarschijnlijk veel hoger zal zijn. Het goede nieuws is dat het vergelijken van autoverzekeringen normaal gesproken eenvoudig en gemakkelijk is en je de beste prijs kunt vinden in minder dan vijf minuten. Je kunt dan de kwaliteit van het voorwaarden vergelijken en een idee krijgen van de beste prijs om te onderhandelen met je bestaande verzekeraar, als je niet wilt veranderen. 

Simpelweg kan je aangeven dat je een goedkopere verzekering hebt gevonden, dan is het aan de verzekeraar of ze de prijs willen aanpassen. Bovendien is het op dit moment cruciaal om prijzen te vergelijken om de beste autoverzekering te vinden, omdat de kosten elk jaar stijgen.

Hieronder 5 handige tips

1. Gebruik een vergelijkingswebsite

Dit is de nummer één manier om te besparen op autoverzekeringen. Besparingen van tientallen euro’s zijn te vinden als je een je verzekering door een vergelijkwebsite haalt. Je kan denken aan websites als autoverzekering.nl, deze vergelijken meerdere verzekeraars in een keer.

2. Zet niet iedereen op je polis

Zorg dat je alleen jezelf of een 2de bestuurder opgeeft. Als je direct iedereen gaat toevoegen worden de kosten ook hoger, je kunt altijd later uitbreiden met de namen die je op een polis zet. Autoverzekering vergelijken geeft ook veel mogelijkheden om hierin een keuze te maken.

3. Bescherm die no-claim bonus

Een lange no-claim bonus is de beste manier om de autoverzekeringskosten te verlagen, dus waarborg deze!

Dit kan de premie direct met enkele tientallen euro’s verlagen. Maar de definitie van een no-claim bonus kan sterk variëren tussen verzekeraars.

Hoewel ongevallen veroorzaakt door een andere bestuurder normaal gesproken geen invloed hebben op een dergelijke bonus, kunnen die veroorzaakt door de verzekerde dit wel. Controleer dit beleid altijd zorgvuldig.

4. Verhoog je eigen risico

Overeenstemming om meer te betalen voor de kosten van eventuele reparaties van ongevallen zal de premies omlaag brengen. Als u geen schuld treft bij een ongeval, kan het overschot worden teruggevorderd. Pas echter op als u in de verleiding komt om het te hoog te laten stijgen, vooral als u een auto met een lagere waarde heeft.

5. Bevelling je auto

Het plaatsen van een goedgekeurd alarm, startonderbreker of volgsysteem kan een korting van ongeveer 5 procent opleveren. Veel nieuwere auto's worden standaard meegeleverd, dus controleer of u ze hebt en verklaar ze dan.