Verkeersboetes

Verkeersboetes bijna elke automobilist heeft er wel eens een gehad. Je kunt ze natuurlijk zien aankomen of ze vallen ineens op de mat. Verkeersboetes zijn nooit leuk om te krijgen, vooral als je er niet op gerekend hebt. Voor een groot deel van de beboete mensen kan het erge financiële gevolgen hebben. Nederland beboet snel en met aanzienlijke hoge bedragen. Verkeersboetes zijn er in verschillende vormen. Hieronder meer toelichting daarover.
Gratis kentekencheck

Verkeersboetes snelheid

Een snelheidsboete is de meest gekregen verkeersboete in Nederland. Deze kan je op verschillende manieren krijgen: trajectcontrole, flitspaal, lazercontrole of via de verkeersurveillance. Heb je hem via een trajectcontrole, flitspaal of lazer gekregen? Dan is de hoogte van de boete lastig te bepalen. Deze verkeersboetes zijn gemakkelijk te berekenen op onze homepage. Vul alle velden in en je krijgt direct het boete bedrag te zien zodat je daar in de toekomst rekening mee kan houden als de boete op de mat valt.

Hieronder nog een aantal tips!

  • Rij niet te hard
  • Raadpleeg je navigatie voor de toegestane snelheid
  • Let op flitspalen en busjes langs de weg
  • Installeer een applicatie die precies aangeeft waar er gecontroleerd wordt.

Verkeersboetes overig

Er zijn heel veel overige verkeersboetes te krijgen. Deze zijn per handeling en risico ingedeeld qua prijs. Zo kan een verkeersboete van onnodig claxonneren al snel oplopen tot 370, - euro. Afslaan zonder richting aan te geven is dan weer een lichtere verkeersboete hier staat een boete van 90,- euro op.

Hieronder nog een aantal tips!

  • Let goed op zo voorkom je verkeersboetes
  • Ga niet gehaast de weg op zo loop je meer risico
  • Berken je verkeersboetes op deze pagina om zo financieel niet voor een verassing te staan.

Nederland en boetes

Nederland heeft erg hoge boetebedragen, deze zullen elk jaar toenemen. Voor veel mensen is dit een weeksalaris. Let daarom altijd goed op en verspil je geld niet aan boetes! Doe je dit wel laat je goed voorlichten zodat je het op tijd kunt betalen. Verkeersboetes niet betalen leidt vaak tot verhogingen!